Založ si blog

Posledný Kšeft Agenta Naďa: už DNES o 11:00 zas miliarda pre U(S)A?

Kulisy sú precízne postavené: Dymovnica Zuzana už týždeň Odor-uje s bábkami prezidentskej vlády, média šalejú od vzrušenia, parlamentný mlynček bezhlavo a bez diskusie chrlí 1 zákon za 7 minút, naši hokejisti vyskakujú na svetový ľad – v tejto presilovke aj Matovič zrušil svoju piatkovú seansu v Detve.
Odvolaná vláda naopak: zrušila pravidelné stredajšie rokovanie vlády a na poslednú chvíľu ho preložila na svoj posledný deň pri moci: piatok o 11:00. Čo nám idú po Zmluve s Pfizerom utajiť tentokrát? Včera poobede zverejnili odvolania 3 štátnych tajomníkov, čo v pondelok nastúpia do prezidentkinej vlády a prvý tajný bod od NBÚ: Zámer projektu komunikačno-informačného systému – nevie sa anilen, kto dal k nemu podnet!  To je však len predjedlo – zámer by sa zrejme dal po voľbách zrušiť. Agent Mig je však majster nezrušiteľných a nedotknuteľných zmlúv: ako pred rokom okupačná zmluva s americkou vládou (DCA), či zmluva na 14 zaplatených amerických stíhačiek F16, ktoré 2 roky meškajú bez akýchkoľvek výčitiek či sankcií rovnako ako kompenzácie za 13 MiGov pre Ukrajinu.

Agent Naď je naopak nezastaviteľný v miliardových nákupoch od USA: pod taktovkou prezidentky Čaputovej podľa právnikov v rozpore s Ústavou pretlačil na vláde i parlamente strategický Dlhodobý plán rozvoja podpory obrany štátu s výhľadom do roku 2035! Ním potreboval zdôvodniť „potrebu“ odkúpenia 12 bojových vrtuľníkov – pakistanských ležiakov z r. 2019: dnes je posledný deň, kedy po mesiacoch tajných vyjednávaní môže na miliardovú zmluvu o ich nákupe pripojiť svoj víťazný podpis – odolá?

18.4.23 odvolaný minister prijíma od veľvyslanca USA v SR Gautama Rana ďalšie pokyny k nákupu ich ležiakových bojových vrtuľníkov AH–1Z Viper za 1mld ; oficiálny FB J.Naďa

Isté je, že Agent Mig je dieťa Šťasteny: v nedeľu po návrate z korunovácie prezidentka oznámila, že vládu demokraticky odvolaných „Demokratov“ nahradí prezidentskou vládou. Následne hneď v utorok MZV USA Slovensku odsúhlasilo  nákup – samozrejme amerických: 192ks ľahkých obrnených vozidiel Oshkosh, 5 tisíc útočných pušiek a ďalšej vojenskej techniky (vrátene bodákov!) za 250 miliónov dolárov– a v piatok=dnes ho už môže prezidentkina súčasná vláda hneď schváliť.

Je to vlastne len taký obľúbený štandard- aj pôvodný plán rekonštrukcie letiska Sliač rátal s výdavkami 55 miliónov eur (dokončením v roku 2022), ale Agent Naď vybavil už vybavil navýšenie tiež na 200 miliónov eur a projekt sa má po novom realizovať na kľúč prostredníctvom agentúry NATO. Doplnia sa vraj ďalšie projekty, vysvetľoval Naďov rezort: „rozšírenie parkovacej plochy pre vozidlá (tých 192ks?), prepojenie skladov paliva … 

Aktualizácia: 8:26 Kým príčetná časť Európy 9. mája oslavovala koniec 2. svetovej vojny, čiperný Agent Mig uzavrel ďalší kšeft pre 3. svetovú: za 70 miliónov- na 4 roky palivo pre stíhačky :D s jadrovými hlavicami! https://crz.gov.sk/zmluva/7836425/

Hegerova vláda bola DEMOKRATICKY, legitímne a zaslúžene odvolaná VLANI 15. decembra, pred 5 mesiacmi! TOTO je ústavou dané „kúriť a svietiť„!?

Pritom stále nemáme ani sľubovanú vlastnú PVO miesto NAŠEJ darovanej S300, ani stíhačky – sme zrejme najúspešnejšie demilitarizovanou krajinou v Európe – toto bol Putinov cieľ?

Kde skončia NAŠE americké F16, ktoré potrebuje Zelenskij – a Naď pre ne zabudol? postaviť hangár? a kam poletia NAŠE americké VIPERY? Za MiGmi? Budú mať aspoň medzipristátie na ošklbanom Slovensku?

Odvolaní „Demokrati“ Naď a Káčer u prezidenta Zelenského, Kyjev; FB Zelenskiy.official


Aktuálne:

10:58 k 8 bodom zaradeným riadne včera ešte stále nebol zverejnený ani 1 materiál MO na prerokovanie a schválenie vládou o 11:00, takže bude zrejme – rovnako ako darovanie MiGov- predložený až priamo a netransparentne počas rokovania odvolanej vlády.

11:52 priamo počas zasadnutia odvolaná vláda zrušila vlastný zákaz dovozu ukrajinských poľnokomodít – a až následne ho zverejnila

12:10 priamo počas zasadnutia odvolaný minister Budaj predložil návrh na vyhlásenie rezervácie Devínska Kobyla

12:09 schválený posledný zverejnený bod programu m), vláda ale už 20 minút rokuje ďalej – o čom? už sa nedozvieme:

12:50 rokovanie vlády ukončené bez spomínaných obávaných vládnych nákupov – smradľavé dedičstvo prepadlo až premiérovi Odórovi. PREČO??? Včerajšie (a dnešné?) zmluvy a záväzky samotného MO SR sú na ďalší blog …

Zdroje a súvisiace:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 70351x
Priemerná čítanosť článkov: 3518x

Autor blogu

Kategórie