Založ si blog

Koľko poslancov DNES vedome znásilní Ústavu, aby Agent Mig nakúpil pakistanské vrtuľníky za 1 mld?

Dnes poobede bude v parlamente verejné triedenie poslancov. Keďže ich krásne staré sľuby o vlastnej „transparentnosti, nekorupcii a svetlých zajtrajškoch“ už poznáme, odporúčam každému voličovi pozrieť si dnes ich SKUTKY. Napriek tomu, že „slušné“ médiá vás budú odlákavať na smiešny Vlčanov milión. Mám pre vás lepšiu storku:

Vlani – 3 mesiace po útoku Ruska na Ukrajinu – vláda premiéra Hegera i NRSR schválili Dlhodobý plán rozvoja rezortu ministerstva obrany s výhľadom do roku 2035, „… k zabezpečeniu našej obranyschopnosti, ktorý sa po ruskej invázii na Ukrajinu stal ďaleko urgentnejšou úlohou..“ V praxi to znamenalo, že Agent Naď s radosťou porozdával, čo slovenská armáda mala, čím odovzdal napr. vzdušnú obranu Slovenska úplne do rúk cudzích mocností.

Vlani 15. decembra prišiel šok: Hegerovu vládu agentov parlament omylom odvolal. Vystrašený odvolaný Naď okamžite 19. decembra predložil na vládu Návrh Dlhodobého plánu rozvoja podpory OBRANY štátu s výhľadom do roku 2035 (ďalej len „Plán 2035“). V zákulisí prebiehali ťažké manévre s názvom „Edova 76ka“ a cieľom vrátiť SAS do vlády, takže Plán 2035 čakal v zásuvke na príhodnú chvíľu. Tá prišla, keď sa odvolanému Agentovi pod taktovkou hlavnej veliteľky Čaputovej v rozpore s ústavou podarila atomofka: ako 1. na svete vyviezol do vojenského konfliktu na Ukrajine našich 13 bojových stíhačiek MiG (i 2 KUBy) – samozrejme v rozpore aj s medzinárodnou zmluvou. Za odmenu môže od USA za 1 miliardu kúpiť 12 pakistanských ležiakov z roku 2018 – vrtuľníkov VIPER (=Zmija):

útočný americký vrtuľník Bell AH-1Z Viper (=ZMIJA) navrhnutý pre mariňákov v akcii so strelou HELLfire (=Pekelný oheň)- oficiálny FB odvolaného ministra Naďa

Alternatívne médiá i opozícia spustili taký krik, že Agent musel priznať, že tieto útočné vrtuľníky nemajú oporu v žiadnom obrannom dokumente. Opäť pod velením rezidentky Čaputovej potrebný dokument pretlačil cez vládu 19.4. a Agent Vodka ho okamžite predložil do NRSR ako Návrh Dlhodobého plánu rozvoja podpory obrany štátu s výhľadom do roku 2035.

Ale začalo hnutie Odporu: na gestorskom Výbore pre obranu a bezpečnosť poslanci Saloň a Šuca (SMER) napadli protiústavnosť dokumentu a žiadali ho stiahnuť z programu. Vládni poslanci ich samozrejme prehlasovali, ale progresívny predseda výboru Krúpa (exOĽANO, SAS) v tandeme s predkladateľom Naďom si svojou aroganciou vyslúžil bleskový návrh na odvolanie z funkcie: a na druhý deň ho parlament 68 hlasmi aj hladko odvolal.

Rovnako na počiatku schôdze poslanec Susko (SMER-SSD) navrhol Plán 2035 vyradiť aj z programu májovej schôdze s právnym odôvodnením: Predmetný materiál je strategickým dokumentom a ako taký nepochybne predstavuje zásadnú otázku vnútornej a zahraničnej politiky. Podľa čl. 119 Ústavy SR o takýchto otázkach rozhoduje vláda v zbore. Podľa čl. 115 ods. 3 Ústavy však vláda v demisii o zásadných otázkach vnútornej a zahraničnej politiky rozhodovať nemôže vôbec a preto nemôže takýto dokument ani predkladať Národnej rade SR a Národná rada SR teda o tom ani nemôže rokovať a rozhodovať. Argument, že ide o materiál podľa písmena r), to znamená, podľa osobitného zákona, je neadekvátny a nemôže byť prijatý, pretože tento sa použije len vtedy, ak nejde o predchádzajúce písmená a toto je písmeno j), kde vláda nemôže o tomto vôbec rozhodovať v zásadných otázkach o vnútornej a zahraničnej politiky. Čiže vláda o tom nemohla rozhodnúť, nemohla nám to sem predložiť a my o tom nemôžme rozhodovať. hlasovania sa nezúčastnil predseda NRSR Boris Kollár, čo zrejme spôsobilo, že zo 137 prítomných poslancov 67 netušilo ako má hlasovať a len 49 statočných súhlasilo s právnym názorom podpredsedu ústavoprávneho výboru, že Ústava by sa nemala porušovať – ani keď o to žiada sám Agent Vodka s požehnaním hlavnej veliteľky Čaputovej.

Dnes po 15.tej dostanú poslanci v pléne nakladačku od Agenta MiGa v agónii a potom v hlasovaní príležitosť na reparát: ak posranci Plán 2035 schvália, vedome a organizovane v skupine znásilnia Ústavu a Agent MiG iste nezaváha hneď v stredu 10. mája na vláde pretlačiť nezmyselný miliardový nákup útočných vrtuľníkov.

Koľkí poslanci si za svoje luxusné a zvýšené platy od utorka doštudovali aspoň ten predmetný článok Ústavy? V koľkých zvíťazí zdravý rozum, že strategický dokument je zá-sad-ný? Koľkí si radšej nezákonnosťou zabetónujú miesto na „demokratickej“ kandidátke 2023? Sľub poslanca

Ako by asi hlasoval generál M. R. Štefánik, ktorého majú všetci plné ústa?

Ako zahlasuje váš poslanec?

Zdroje a súvisiace:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 68633x
Priemerná čítanosť článkov: 3432x

Autor blogu

Kategórie