Založ si blog

Ako Agent Teplá vodka a Agent Mig pakistanské vrtuľníky predávali. (Zobrané lži Naďa mládenca I. )

Každým dňom sa blížia voľby, zdochýnajúci vládny kôň v agónii kope – do ústavy, vlastného štátneho rozpočtu aj PVV, trestného zákona i jadrovej veľmoci. Ako sme sa sem dostali?

Kto by nepoznal americký príbeh Eda Hegera? Po vyštudovaní Obchodu a marketingu na Ekonomickej univerzite (BA) bol v rokoch 2001-5 konzultantom firmy Cubic Application, Inc. – americký poradný tím, ktorý pôsobil na našom ministerstve obrany (za Dzurindu). Najbohatšie skúsenosti má ako country agent z americkej firmy župana Juraja Drobu (SAS), ktorá do USA vyvážala slovenskú vodku DoubleCross (v preklade: ZRADA). Rok a pol strávil v USA poblíž sestry, tá poblíž istého zákonodarcu. 10 rokov dílerstva v alkoholovom biznise korunoval hviezdnym videom Ako nenápadne piť vodku už doobeda. Takto pripravený s visačkou „ekonóm“ a „kresťanský aktivista“ na hlasovacom lístku Heger v r. 2016 v mene Matovičovom namieril rovno do vysokej politiky.

Následne s V. Remišovou do OĽANO dotiahli ďalšieho zbrojárskeho aktivistu Jaroslava Naďa, aby v ďalších voľbách 2020 veliteľsky posilnil parlamentný výsadok aj s podržtaškom Jurajom Krúpom (1.864 krúžkov). Spojenie Hegera s Naďom vo vláde posilnilo: najprv cez Vianoce poza stromček upiekli okupačnú dohodu s USA (tzv. DCA); potom zas Matovičovi popod nos dotiahli za ministra aj svojho dávneho polyfunkčného mentora z MO vášnivého atlantistu R. Káčera. V tejto zostave ich kamarátke prezidentke Čaputovej ani Ústava nezabránila nadobro odstaviť ich spoločného obhryzeného hostiteľa I. Matoviča; parlamentom potupne odvolaného Hegera na vôdzke urobila „premierom“ svojej progresívnej úradníckej a úderníckej vlády.

Vzápätí prišiel definitívny úder proti suverénnej protivzdušnej obrane SR: čo si Zelenskyj verejne u Hegera vo februári objednal, to mu agent Naď v marci dodal: darovanie našich funkčných bojových stíhačiek MiG-29 Ukrajine v zjavnom rozpore s Ústavou SR, PVV, vlastnými verejnými sľubmi i vôľou 76% voličov. Ministrovi vojny nestačilo: podľa vzoru šmejdov, čo vystresovaným dôchodcom vnútia popri obede „zadarmo“ aj „zľavnenú“ sadu hrncov, ktoré nechcú a nemôžu si dovoliť. Miesto naivnému? ministrovi Krajniakovi sľúbených 250 miliónov € pre rodiny a chudobných z Európskeho mierového (!) nástroja musíme naopak zaplatiť 340 miliónov za 12 „nových“ vrtuľníkov:

oficiálny FB odvolaného ministra vojny J. Naďa, utorok 21.3.2023
útočný vrtuľník Bell AH-1Z Viper (=ZMIJA) navrhnutý pre mariňákov v akcii so strelou HELLfire (=Pekelný oheň)

Aby bolo jasné:

  1. vrtuľníky v hodnote 1 mld USD chce Naď nakúpiť BEZ verejného obstarávania: podľa vzoru Mikulec, ktorý sa však zmohol len na 13-miliónový vrtuľník, následne po udaní súdom uzemnený, tj nefunkčný
  2. vrtuľníky nepotrebujeme ani podľa PVV, rozpočtu, nemá ich Dlhodobý plán rozvoja rezortu ministerstva obrany s výhľadom do r. 2035 (schválený vlani!) ani Rozpracovanie PVV SR v pôsobnosti MO SR na roky 2020 – 2024
  3. vrtuľníky sú AH= Attack Helicopter, tj útočné- potomkovia AH Cobra, ktoré sa „preslávili“ vo Vietname… Na koho budú na Slovensku útočiť svojou ťažkou výzbrojou proti pechote, vozidlám a opevneniam? Niekto nás ide napadnúť? Alebo budú tiež operovať mimo SR?
  4. výrobcom je TEXaská firma BELL: veľmi blízka firme BELL Textron ;), ktorá zažalovala Slovensko – a Matovičovho Mikulca! v bode 1. kvôli nákupu vrtuľníka BEZ zverejnenia. Koľko svetových firiem zažaluje tentokrát Naďa, keď kúpi 12 vrtuľníkov bez tendra?
  5. jednotková cena AH-1Z Viper je cca 30 miliónov USD: za tucet teda 360 miliónov + 78 miliónov za strely: to je len polovica z údajnej miliardovej hodnoty „daru“ – kde je druhá polka?
  6. keď Naď sľubuje 12 „úplne nových“ strojov, čo dostaneme naozaj? Napovie diskusia českých armádnych odborníkov z roku 2019 v odbornom časopise Armádni listy: „Pakistán objednal 15 AH-1Z (mají odstraněny některé utajované NATO systémy/funkce). V červnu vláda USA na dodávky do Pakistánu uvalila embargo. V té době byly vyrobeny 3 stroje. V březnu 2019 bylo v arizonské poušti u 309th AMARG prý celkem skladováno 9 pakistánských AH-1Z.

up-date: Starlight 17:01 25.08.2019 „@Scotty Update ohledně pakistánských AH-1Z. V červenci 2019 do 309th AMARG v Tucsonu, Arizona přiletěli po vlastní ose další 2 pakistánské AH-1Z, které byly uskladněny na zkušební základně NAS Patuxent River v Marylandu. Podle výrobních čísel to vypadá, že spotterům 1 stroj unikl, takže u 309th AMARG Tedy celkem 12 strojů obalených stříkanou vinylovou fólií, které čekají na další osud. Aký?

Kto z vás si kúpi mercedes s rokom výroby 2019 za plnú cenu? 5 rokov skladovania je strašne dlhá doba: mohli  uplynuť  právne záruky na niektoré časti (napr. motory, elektronika, a i.) a preto treba postupovať kreatívne:

7. Už pred rokom česká ministerka Černochová vyrokovala, že USA im darujú 8 vrtuľníkov! z toho 6 ks – náhodou práve – AH-1Z. Priznala, že použitých, a zaplatia ich modernizáciu. Aby mohli spojenci lepšie brániť Ukrajinu …

8. Zhrnuté: od prvého letu AH-1Z v r. 2000 vyrobili 195 ks: dodávka 189 ks US námorníctvu bola práve ukončená; jediným užívateľom je polroka Bahrain s 6ks, Ďalších 6 má ešte dostať. V 2019 si ČR objednalo 4 ks, stále ich nemá. Je preto obrovskou reputačnou i finančnou výzvou udržať výrobu = nájsť nejakých odberateľov – ideálne z banánovej republiky …

9. V r. 2018 sme objednali z USA 14 ks stíhačiek F16, zaplatili sme 1 600 000 000 €. Dodávateľ má na háku: mešká 2 roky a nemáme ani jedinú. Meškajú stíhačky napriek tomu, že Naď je vo funkcii 3 roky, alebo práve preto?? Aká je pravdepodobnosť, že vrtuľníky dostaneme? My?

10. …

Na záver si treba pripomenúť, že Vipery (=Zmije) boli dizajnované pre potreby mariňákov – dokazuje to aj foto, ktoré zverejnil sám Naď v statuse (sú oi. uspôsobené aj na prepravu loďou). Z toho vyplýva ďalší postup ministra Naďa: pošle ich hliadkovať nad Domašou? Ten, ktorý vzkriesil „šrot“, aby odletel po vlastných na Ukrajinu, má na viac: do mesiaca určite priamo od kandidujúceho Bidena donesie ďalší bomba kšeft: pre Vipery polku Atlantiku zadarmo! zaplatíme si len jeho transfer na Slovensko: no nekúp ho! (pozor, 2-zmysel 😉

Zdroje a súvisiace:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 69864x
Priemerná čítanosť článkov: 3493x

Autor blogu

Kategórie