Založ si blog

Posledný Kšeft Agenta Naďa: už DNES o 11:00 zas miliarda pre U(S)A?

Kulisy sú precízne postavené: Dymovnica Zuzana už týždeň Odor-uje s bábkami prezidentskej vlády, média šalejú od vzrušenia, parlamentný mlynček bezhlavo a bez diskusie chrlí 1 zákon za 7 minút, naši hokejisti vyskakujú na svetový ľad – v tejto presilovke aj Matovič zrušil svoju piatkovú seansu v Detve.
Odvolaná vláda naopak: zrušila pravidelné stredajšie rokovanie vlády a na poslednú chvíľu ho preložila na svoj posledný deň pri moci: piatok o 11:00. Čo nám idú po Zmluve s Pfizerom utajiť tentokrát? Včera poobede zverejnili odvolania 3 štátnych tajomníkov, čo v pondelok nastúpia do prezidentkinej vlády a prvý tajný bod od NBÚ: Zámer projektu komunikačno-informačného systému – nevie sa anilen, kto dal k nemu podnet!  To je však len predjedlo – zámer by sa zrejme dal po voľbách zrušiť. Agent Mig je však majster nezrušiteľných a nedotknuteľných zmlúv: ako pred rokom okupačná zmluva s americkou vládou (DCA), či zmluva na 14 zaplatených amerických stíhačiek F16, ktoré 2 roky meškajú bez akýchkoľvek výčitiek či sankcií rovnako ako kompenzácie za 13 MiGov pre Ukrajinu.

Agent Naď je naopak nezastaviteľný v miliardových nákupoch od USA: pod taktovkou prezidentky Čaputovej podľa právnikov v rozpore s Ústavou pretlačil na vláde i parlamente strategický Dlhodobý plán rozvoja podpory obrany štátu s výhľadom do roku 2035! Ním potreboval zdôvodniť „potrebu“ odkúpenia 12 bojových vrtuľníkov – pakistanských ležiakov z r. 2019: dnes je posledný deň, kedy po mesiacoch tajných vyjednávaní môže na miliardovú zmluvu o ich nákupe pripojiť svoj víťazný podpis – odolá?

18.4.23 odvolaný minister prijíma od veľvyslanca USA v SR Gautama Rana ďalšie pokyny k nákupu ich ležiakových bojových vrtuľníkov AH–1Z Viper za 1mld ; oficiálny FB J.Naďa

Isté je, že Agent Mig je dieťa Šťasteny: v nedeľu po návrate z korunovácie prezidentka oznámila, že vládu demokraticky odvolaných „Demokratov“ nahradí prezidentskou vládou. Následne hneď v utorok MZV USA Slovensku odsúhlasilo  nákup – samozrejme amerických: 192ks ľahkých obrnených vozidiel Oshkosh, 5 tisíc útočných pušiek a ďalšej vojenskej techniky (vrátene bodákov!) za 250 miliónov dolárov– a v piatok=dnes ho už môže prezidentkina súčasná vláda hneď schváliť.

Je to vlastne len taký obľúbený štandard- aj pôvodný plán rekonštrukcie letiska Sliač rátal s výdavkami 55 miliónov eur (dokončením v roku 2022), ale Agent Naď vybavil už vybavil navýšenie tiež na 200 miliónov eur a projekt sa má po novom realizovať na kľúč prostredníctvom agentúry NATO. Doplnia sa vraj ďalšie projekty, vysvetľoval Naďov rezort: „rozšírenie parkovacej plochy pre vozidlá (tých 192ks?), prepojenie skladov paliva … 

Aktualizácia: 8:26 Kým príčetná časť Európy 9. mája oslavovala koniec 2. svetovej vojny, čiperný Agent Mig uzavrel ďalší kšeft pre 3. svetovú: za 70 miliónov- na 4 roky palivo pre stíhačky :D s jadrovými hlavicami! https://crz.gov.sk/zmluva/7836425/

Hegerova vláda bola DEMOKRATICKY, legitímne a zaslúžene odvolaná VLANI 15. decembra, pred 5 mesiacmi! TOTO je ústavou dané „kúriť a svietiť„!?

Pritom stále nemáme ani sľubovanú vlastnú PVO miesto NAŠEJ darovanej S300, ani stíhačky – sme zrejme najúspešnejšie demilitarizovanou krajinou v Európe – toto bol Putinov cieľ?

Kde skončia NAŠE americké F16, ktoré potrebuje Zelenskij – a Naď pre ne zabudol? postaviť hangár? a kam poletia NAŠE americké VIPERY? Za MiGmi? Budú mať aspoň medzipristátie na ošklbanom Slovensku?

Odvolaní „Demokrati“ Naď a Káčer u prezidenta Zelenského, Kyjev; FB Zelenskiy.official


Aktuálne:

10:58 k 8 bodom zaradeným riadne včera ešte stále nebol zverejnený ani 1 materiál MO na prerokovanie a schválenie vládou o 11:00, takže bude zrejme – rovnako ako darovanie MiGov- predložený až priamo a netransparentne počas rokovania odvolanej vlády.

11:52 priamo počas zasadnutia odvolaná vláda zrušila vlastný zákaz dovozu ukrajinských poľnokomodít – a až následne ho zverejnila

12:10 priamo počas zasadnutia odvolaný minister Budaj predložil návrh na vyhlásenie rezervácie Devínska Kobyla

12:09 schválený posledný zverejnený bod programu m), vláda ale už 20 minút rokuje ďalej – o čom? už sa nedozvieme:

12:50 rokovanie vlády ukončené bez spomínaných obávaných vládnych nákupov – smradľavé dedičstvo prepadlo až premiérovi Odórovi. PREČO??? Včerajšie (a dnešné?) zmluvy a záväzky samotného MO SR sú na ďalší blog …

Zdroje a súvisiace:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Kresťania ukázali, že sa vedia zabávať. Po omši to parádne roztočili s hokejkami na hracej ploche

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 69789x
Priemerná čítanosť článkov: 3489x

Autor blogu

Kategórie