Založ si blog

Ako Agent Teplá vodka a Agent Mig pakistanské vrtuľníky predávali. (Zobrané lži Naďa mládenca I. )

Každým dňom sa blížia voľby, zdochýnajúci vládny kôň v agónii kope – do ústavy, vlastného štátneho rozpočtu aj PVV, trestného zákona i jadrovej veľmoci. Ako sme sa sem dostali?

Kto by nepoznal americký príbeh Eda Hegera? Po vyštudovaní Obchodu a marketingu na Ekonomickej univerzite (BA) bol v rokoch 2001-5 konzultantom firmy Cubic Application, Inc. – americký poradný tím, ktorý pôsobil na našom ministerstve obrany (za Dzurindu). Najbohatšie skúsenosti má ako country agent z americkej firmy župana Juraja Drobu (SAS), ktorá do USA vyvážala slovenskú vodku DoubleCross (v preklade: ZRADA). Rok a pol strávil v USA poblíž sestry, tá poblíž istého zákonodarcu. 10 rokov dílerstva v alkoholovom biznise korunoval hviezdnym videom Ako nenápadne piť vodku už doobeda. Takto pripravený s visačkou „ekonóm“ a „kresťanský aktivista“ na hlasovacom lístku Heger v r. 2016 v mene Matovičovom namieril rovno do vysokej politiky.

Následne s V. Remišovou do OĽANO dotiahli ďalšieho zbrojárskeho aktivistu Jaroslava Naďa, aby v ďalších voľbách 2020 veliteľsky posilnil parlamentný výsadok aj s podržtaškom Jurajom Krúpom (1.864 krúžkov). Spojenie Hegera s Naďom vo vláde posilnilo: najprv cez Vianoce poza stromček upiekli okupačnú dohodu s USA (tzv. DCA); potom zas Matovičovi popod nos dotiahli za ministra aj svojho dávneho polyfunkčného mentora z MO vášnivého atlantistu R. Káčera. V tejto zostave ich kamarátke prezidentke Čaputovej ani Ústava nezabránila nadobro odstaviť ich spoločného obhryzeného hostiteľa I. Matoviča; parlamentom potupne odvolaného Hegera na vôdzke urobila „premierom“ svojej progresívnej úradníckej a úderníckej vlády.

Vzápätí prišiel definitívny úder proti suverénnej protivzdušnej obrane SR: čo si Zelenskyj verejne u Hegera vo februári objednal, to mu agent Naď v marci dodal: darovanie našich funkčných bojových stíhačiek MiG-29 Ukrajine v zjavnom rozpore s Ústavou SR, PVV, vlastnými verejnými sľubmi i vôľou 76% voličov. Ministrovi vojny nestačilo: podľa vzoru šmejdov, čo vystresovaným dôchodcom vnútia popri obede „zadarmo“ aj „zľavnenú“ sadu hrncov, ktoré nechcú a nemôžu si dovoliť. Miesto naivnému? ministrovi Krajniakovi sľúbených 250 miliónov € pre rodiny a chudobných z Európskeho mierového (!) nástroja musíme naopak zaplatiť 340 miliónov za 12 „nových“ vrtuľníkov:

oficiálny FB odvolaného ministra vojny J. Naďa, utorok 21.3.2023
útočný vrtuľník Bell AH-1Z Viper (=ZMIJA) navrhnutý pre mariňákov v akcii so strelou HELLfire (=Pekelný oheň)

Aby bolo jasné:

  1. vrtuľníky v hodnote 1 mld USD chce Naď nakúpiť BEZ verejného obstarávania: podľa vzoru Mikulec, ktorý sa však zmohol len na 13-miliónový vrtuľník, následne po udaní súdom uzemnený, tj nefunkčný
  2. vrtuľníky nepotrebujeme ani podľa PVV, rozpočtu, nemá ich Dlhodobý plán rozvoja rezortu ministerstva obrany s výhľadom do r. 2035 (schválený vlani!) ani Rozpracovanie PVV SR v pôsobnosti MO SR na roky 2020 – 2024
  3. vrtuľníky sú AH= Attack Helicopter, tj útočné- potomkovia AH Cobra, ktoré sa „preslávili“ vo Vietname… Na koho budú na Slovensku útočiť svojou ťažkou výzbrojou proti pechote, vozidlám a opevneniam? Niekto nás ide napadnúť? Alebo budú tiež operovať mimo SR?
  4. výrobcom je TEXaská firma BELL: veľmi blízka firme BELL Textron ;), ktorá zažalovala Slovensko – a Matovičovho Mikulca! v bode 1. kvôli nákupu vrtuľníka BEZ zverejnenia. Koľko svetových firiem zažaluje tentokrát Naďa, keď kúpi 12 vrtuľníkov bez tendra?
  5. jednotková cena AH-1Z Viper je cca 30 miliónov USD: za tucet teda 360 miliónov + 78 miliónov za strely: to je len polovica z údajnej miliardovej hodnoty „daru“ – kde je druhá polka?
  6. keď Naď sľubuje 12 „úplne nových“ strojov, čo dostaneme naozaj? Napovie diskusia českých armádnych odborníkov z roku 2019 v odbornom časopise Armádni listy: „Pakistán objednal 15 AH-1Z (mají odstraněny některé utajované NATO systémy/funkce). V červnu vláda USA na dodávky do Pakistánu uvalila embargo. V té době byly vyrobeny 3 stroje. V březnu 2019 bylo v arizonské poušti u 309th AMARG prý celkem skladováno 9 pakistánských AH-1Z.

up-date: Starlight 17:01 25.08.2019 „@Scotty Update ohledně pakistánských AH-1Z. V červenci 2019 do 309th AMARG v Tucsonu, Arizona přiletěli po vlastní ose další 2 pakistánské AH-1Z, které byly uskladněny na zkušební základně NAS Patuxent River v Marylandu. Podle výrobních čísel to vypadá, že spotterům 1 stroj unikl, takže u 309th AMARG Tedy celkem 12 strojů obalených stříkanou vinylovou fólií, které čekají na další osud. Aký?

Kto z vás si kúpi mercedes s rokom výroby 2019 za plnú cenu? 5 rokov skladovania je strašne dlhá doba: mohli  uplynuť  právne záruky na niektoré časti (napr. motory, elektronika, a i.) a preto treba postupovať kreatívne:

7. Už pred rokom česká ministerka Černochová vyrokovala, že USA im darujú 8 vrtuľníkov! z toho 6 ks – náhodou práve – AH-1Z. Priznala, že použitých, a zaplatia ich modernizáciu. Aby mohli spojenci lepšie brániť Ukrajinu …

8. Zhrnuté: od prvého letu AH-1Z v r. 2000 vyrobili 195 ks: dodávka 189 ks US námorníctvu bola práve ukončená; jediným užívateľom je polroka Bahrain s 6ks, Ďalších 6 má ešte dostať. V 2019 si ČR objednalo 4 ks, stále ich nemá. Je preto obrovskou reputačnou i finančnou výzvou udržať výrobu = nájsť nejakých odberateľov – ideálne z banánovej republiky …

9. V r. 2018 sme objednali z USA 14 ks stíhačiek F16, zaplatili sme 1 600 000 000 €. Dodávateľ má na háku: mešká 2 roky a nemáme ani jedinú. Meškajú stíhačky napriek tomu, že Naď je vo funkcii 3 roky, alebo práve preto?? Aká je pravdepodobnosť, že vrtuľníky dostaneme? My?

10. …

Na záver si treba pripomenúť, že Vipery (=Zmije) boli dizajnované pre potreby mariňákov – dokazuje to aj foto, ktoré zverejnil sám Naď v statuse (sú oi. uspôsobené aj na prepravu loďou). Z toho vyplýva ďalší postup ministra Naďa: pošle ich hliadkovať nad Domašou? Ten, ktorý vzkriesil „šrot“, aby odletel po vlastných na Ukrajinu, má na viac: do mesiaca určite priamo od kandidujúceho Bidena donesie ďalší bomba kšeft: pre Vipery polku Atlantiku zadarmo! zaplatíme si len jeho transfer na Slovensko: no nekúp ho! (pozor, 2-zmysel 😉

Zdroje a súvisiace:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 70309x
Priemerná čítanosť článkov: 3515x

Autor blogu

Kategórie