Založ si blog

Kto sa bojí referenda?

Napriek urputnej snahe verejnoprávnej RTVS, mainstreamu, samospráv i politikov utajiť ZAJTRAjšie doráňané a oklieštené referendum, pár ľudí sa o ňom predsa dozvedelo. A ich reakcie vás dostanú…

Pán Jozef, dopravný inžinier , postupoval vedecky: prečítal si otázku referenda o skrátení volebného obdobia NRSR a odhalil sprisahanie: referendum bude len o skrátení volebného obdobia NRSR! Keďže zároveň neskráti volebné obdobia prezidentky, starostov, obecných, či župných poslancov, Ing. Jozef na takéto spackané referendum veru nepôjde! Radšej si akčne počká, kým nejakí „poslanci vykonajú v ústave takú zmenu, aby možnosť skrátenia volebného obdobia referendom z vôle občanov alebo z vôle zvolených, sa stalo na Slovensku štandardom„. Nebudeme mu predsa podrývať sebapýchu prízemnými faktami, že odvolanie prezidenta dávno rieši Ústava SR, odvolanie starostu zas zákon 369/1990, … niet nad slovo odborníka 🙂

Pán Jozef zrejme inšpiroval aj istého poslanca parlamentu (ako ho len zaradiť? – z ne/koalície odvolanej menšinovej vlády? alebo menšinovej odvolanej?) Anyway, pán poslanec sa tiež nezúčastní referenda: bolo by to zbytočné, lebo on ako poslanec bude radšej hlasovať v parlamente za zmenu Ústavy. Otázka je, či tým uspokojí voličov: jednak dvojjediné OĽANO práve vyhlásilo, že také hlasovanie prebehne až v MARCI, čím by sa predčasné voľby odsunuli najskôr na september – čo je už veľmi blízko februárovým riadnym voľbám.

Druhá nástraha je ešte väčšia: nájde sa v parlamente 90 priamych demokratov, ktorí povolia skracovanie SVOJHO volebného obdobia? Expertom na hľadanie hlasov je (nie, nemyslím sarala-bandových) od 15. decembra odvolaný premiér Heger. Na prvý pohľad by sa podľa jeho prázdneho webu mohlo zdať, že expremiérovi referendum nestojí za reč. Ale nie je to tak: zarámujme si jeho odkaz po hovorkyni:

V aktuálnej situácii je referendum úplne bezpredmetné, keďže na zmenu ústavy o skrátení volebného obdobia sa podľa doterajších vyjadrení poslancov nájde v parlamente dostatok hlasov,” preto sa referenda nezúčastní. Expremiér zopakoval, že referendum je kampaňou predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý si “chce zabezpečiť beztrestnosť po voľbách a návrat k moci”.

A z tohto som už úplne jeleň: podľa I. Matoviča bude po voľbách vládnuť zlý Hlas+PS+SAS. Podľa Hegera naopak zlý SMER+Hlas +Republika, podľa Šipoša … skrátka niekto zlý. A zlého sa predsa treba zbaviť! Je to aj naša kresťanská povinnosť! Tak prečo, do psej matere, už dnes v parlamente neschvália to skracovanie volebného obdobia, tú poistku, aby mohli tých zlých politikov potom odvolať a vymeniť?

Kto chce ukončiť nevládnu agóniu, musí sa teda zjavne riadiť prvým zákonom ornitologickým:

Lepšie referendum v hrsti

ako 90 hlasov na streche

Súvisiace:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 69838x
Priemerná čítanosť článkov: 3492x

Autor blogu

Kategórie