Založ si blog

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

Máme 10 MESIACOV po odvolaní Hegerovej vlády! 3 týždne po demokratických nespochybnených parlamentných voľbách, ale stále sme BEZ PARLAMENTU a stále nám vládne LEN nekompetentná skupinka odorovcov dosadená rezidentkou Čaputovou. A to napriek tomu, že 79 hlasov vládnych budúcich poslancov bolo deklarovaných Memorandom ešte v stredu 11. októbra, na 16. deň bola verejne podpísaná aj koaličná zmluva a v 17. dni bol kompletný zoznam navrhnutých ministrov odovzdaný prezidentke.

Agentka v akcii. Foto: Dennikdnes.com

A odvtedy sme svedkami neústavných obštrukcií Z. Čaputovej proti riadnemu menovaniu demokratickej vlády s neuveriteľnými výhovorkami a snahou zabezpečiť ešte čo najviac dní nelegitímneho a NEKONTROLOVANéHO šafárenia odorovcov.

I. Čo by robila, keby situácia bola opačná? Tj že dosluhujúcim premiérom by bol jej nepriateľ – napr. Pellegrini zo SMERu? Nemusíme vôbec tipovať! Veď presne taká situácia tu bola po voľbách 2020, keď zvíťazili jej kamaráti liberáli! Koaličnú zmluvu podpísali v piatok 20. marca (aj dnes je 20.) – a rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň – dokonca V SOBOTU 21. marca! (tak ako zajtra bude 21.) Podobnú rýchlosť a poslušnosť predviedla len pri podpise okupačnej americkej zmluvy DCA sotva ju odhlasoval parlament. Naozaj si myslí, že si to nepamätáme?

II. Dnes je pohoršená nominovaným Ing. Huliakom – koho bez mihnutia oka vymenovala po voľbách v 2020? Za ministra školstva obuvíko-kaderníka s pochybným titulom! Ako vzor pre školákov, že diplom je otázkou ponuky a dopytu?

III. Vraj by vládu aj menovala, ale „nekompletnú nemôže“??? a akože to bolo v 2020? Koho menovala za ministra zahraničných vecí? No nikoho konkrétneho, lebo jej kolega – nominant SAS Ivan Korčok nebol ani na SLovensku -eštelen prilietal zo svojho pôsobiska vo Washingtone, následne musel na 2 týždne do kovidovej karantény a až POTOM ho dodatočne menovala! A SLovensko sa nezrútilo!

Rovnako sa nezrúti ani teraz, ak vymenuje nekompletnú vládu bez ministra životného prostredia. NAopak, ak vládu ani zajtra nevymenuje, ona priamo ohrozí právny štát – podľa dnešného vyjadrenia ústavného právnika Vincenta Bujňáka:

 nevymenovanie predsedu vlády, kým ten hlave štátu nepredloží úplný zoznam budúcich ministrov, ku ktorým nebude mať žiadne výhrady, by narážalo na ústavnú povinnosť prezidentky “ zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov.

Súčasná vláda má totiž obmedzený rozsah právomocí a nemôže rozhodovať o zásadných otázkach vnútornej ani zahraničnej politiky, rovnako ani o zásadných opatreniach na zabezpečenie hospodárskej a sociálnej politiky. Nevymenovanie predsedu vlády po parlamentných voľbách by preto bolo podľa ústavného právnika čiernym scenárom.“

Dokonca exporadca rezidentky M. Leško uznáva: Ak by prezidentka odmietla vymenovať Fica či Kaliňáka, povedala by, že jej názor je dôležitejší ako názor voličov: „To už by nebolo celkom podľa ústavy, to už by nebol systém parlamentnej demokracie, ale systém poloprezidentský až prezidentský.

Má agentka na výber?? Privedie ju k rozumu až protest nahnevaných občanov v pondelok 23. októbra o 17,00 pred Kozím palácom? Alebo jej ani oni nezabránia, aby znemožnila R. Ficovi účasť na zásadných rokovaniach na summite vo štvrtok 26. októbra v Bruseli?

Zdroje:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Mal Mosad šabat? Zas nás kŕmia senom

09.10.2023

Izrael, z každodennej milosti USA prežívajúci štát, ako jediný na Blízkom východe s jadrovými zbraňami. Rozčesnutý je viac ako Slovensko – nielen názorovo, ale masovými protestami proti Netanjahuovej autoritárskej reforme súdnictva, pre ktorú i záložníci rebelujú … Čo pomôže lidrovi pri vnútropolitických problémoch k zjednoteniu krajiny viac ako [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 70007x
Priemerná čítanosť článkov: 3500x

Autor blogu

Kategórie