Založ si blog

Schvália dnes poslanci voľnú nedeľu pre matky predavačky ?

Kedy ste naposledy počuli o téme voľnej nedele? 31.8. nezaradený poslanec NRSR Martin Čepček (vylúčený z OĽANO) s členmi neparlamentnej strany Život-SD Jánom Podmanickým (odišiel zo SMERu) + Filipom Kuffom (odišiel z klubu ĽSNS) v poslednej chvíli predložili tento návrh do parlamentu.

Je smutné znova verklíkovať staré argumenty o nevyhnutnosti voľnej nedele, ktorá je každému príčetnému človeku zrejmá. Len tí „najslobodnejší“ si uzurpujú právo na teplé rožky každú nedeľu a ostatným povinnosť im ich zabezpečiť za každú cenu a v každom obchodíku naprieč Slovenskom.

Čochvíľa sa vraj naplno vnoríme do 3. vlny pandémie covid_19. V tých predošlých to boli práve lekári a predavačky, čo nám v prvej línii zachraňovali holé životy (ak chcete, prirátajte si aj vojakov, čo na Dušičky testovali …). Oni boli celé dni v rúškach, konfrontovaní so stovkami nás – pozitívnych i negatívnych, tisíce z nich sme nakazili, desiatky z nich umreli, alebo umreli ich príbuzní doma, ktorým tú hnusobu z práce doniesli. V tých ťažkých dňoch sa nám nakoniec podarilo presvedčiť kompetentných, aby nedeľa ostala ako sanitárny deň – bez kupujúcich, aby sa predajne vyčistili. A zároveň zamestnanci mali možnosť dýchať aspoň 1 deň bez rúška, aspoň 1 deň ísť do prírody si vyvetrať pľúca i ťaživé obavy z nakazenia v práci.

Boli to týždne a pokiaľ viem, nikto pre zatvorené supermarkety nezomrel od hladu. Ani legendárny Richard Sulík … špeciálne pre neho mám pripravenú náplasť: Ofenfrische Sonntags-Brotchen:

Pošta pre Sulíka 😉 Foto: autorka c 2021

Nám ich doniesla teta zo zámoria ešte v minulom tisícročí. Som prekvapená, že taký svetobežník a znalec molekulárnej gastronómie o takom vynáleze ešte nepočul. Dostať ho už dávno aj na Slovensku – ako žemličky i croissanty. Nezávislí voľnomyšlienkári si už spriadli celú sieť kváskovačov a pečú si doma svojpomocne nielen nedeľné pečivo, ale chlieb každodenný! S radosťou a hrdosťou! Slobodne a solidárne! SAS ;)

Včerajšia diskusia v parlamente neprekvapila: zas sú schopní tvrdiť, že v dnešnej dobe 6-podlažných chladničiek, mrazákov a Excelu v mobile môže mať niekto vážny problém prežiť 1 deň bez nákupu potravín! Všetci si pamätáme veľkosť i výkon chladničiek za socíku, keď sa všetky obchody zavreli dokonca v sobotu o 12,00 a otvorili až v pondelok! Zaujímavé, že napriek tomu – alebo práve preto? v tých časoch bez „slobody každodenného nakupovania“ sa rodili najpočetnejšie generácie detí 😉

Možno už aj kvôli tomu vedľajšiemu efektu sa oplatí zahlasovať ZA predmetnú novelu zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce, ktorá navyše nebude mať vplyv na rozpočet verejnej správy, čo svojím stanoviskom potvrdil aj generálny riaditeľ Sekcie rozpočtovej politiky Ministerstva financií SR.

Vezmú konečne poslanci zdravý rozum do hrsti a uzákonia dobrú vec, dlhoročnú srdcovku koaličného predsedu Igora Matoviča a fokus M. Krajniaka pre obyčajných ľudí?      

Ako bude hlasovať Váš poslanec v parlamente??? Posunie návrh aspoň do 2. kola na októbrovú schôdzu 19.10.?

A o našich Lekároch už tiež čoskoro …

Vrelo odporúčam iné uhly pohľadu:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

ocenenie, prezidentka, Andrej Matišák

Prezidentka ocenila redaktora Pravdy. Čaputová odovzdala Matišákovi medailu súvisiacu s výročím vstupu do NATO a EÚ

30.04.2024 16:35

Prezidentka Slovenskej republiky sa poďakovala 28 osobnostiam za ich prínos v kontexte členstva štátu v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii.

parlament, fico

Nájde sa 90 poslancov? Gašpar zhodu pri ústavných sudcoch neočakáva. Opozícia hovorí, že sa čaká na Ficove rozhodnutie

30.04.2024 16:30

Zástupcovia opozície hovoria o obštrukcii a o tom, že koalícia čaká, či bude sa bude chcieť uchádzať o post aj Robert Fico.

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 70106x
Priemerná čítanosť článkov: 3505x

Autor blogu

Kategórie