Založ si blog

Miazgenovci, Matovičov diskusný zákon a sito na médiá.

Slovensku zmietanému dozvukmi kovidu a predzvesťou európskej vojny naordinoval vicepremiér SR Richard Sulík týždňovú kúru šokom: na týždeň k nám pozval nemeckú milionársku rodinku exhibicionistov.  Robert Geiss a Carmen Geiss sú manželmi – už vyše 27 rokov o tom verejne a jednoznačne svedčí aj ich konzervatívne spoločné priezvisko GEISS.

(Je to zvlášť pozoruhodné v porovnaní s iným známym údajne manželským párom, ktorý tvoria katolícki profesionáli  Milan Majerský (t.č. predseda KDH) a Miriam Lexmann (t.č. poslankyňa za KDH v EP, rodená Lexmannová). Tieto slovenské celebrity naopak progresívne bojujú za rodovú rovnosť jednak odmietnutím spoločného rodinného mena, druhak i feministickým odmietnutím slovenskej špeciality – prechýlenia priezviska manželky/dcéry do ženskej formy – t.j. Lexmannová/Majerská – a uprednostnením obojpohlavného tvaru.)

Robert s Carmen majú (po desiatich potratoch) 2 dcéry, takže 27 rokov tvoria skutočne tradičnú rodinu, ktorá podľa pravidiel ich materinskej nemčiny sa nazýva die GEISSENS. Nemecká televízia preto už roky vysiela o rodine seriál s jej menom „Die Geissens – Eine schrecklich glamouröse Familie.

Aj na Slovensku máme populárne hviezdne mediálne rodiny: hlavou z Maďarska adoptovanej animovanej TV rodinky je cestovateľ Gejza Miazga, v pôvodnom rozhlasovom seriáli roky kraľoval Bielik, vo filmovom spracovaní aj sága včelára Pichandu. V časoch, keď aj jazykové zákony platili, sme bez zaváhania všetci vedeli, že maďarská rodina otca Mézgu (Miazgu) sú po slovensky MIAZGOVCI, čakali sme, Čo nového majú BIELIKOVCI a PICHANDOVCI.

Médiá bývali baštou spisovného jazyka. V dnešných liberálnych časoch nie sú dôležité vedomosti, stačí titul – a ani ten nemusí byť pravý a legitímne získaný.  Niet divu, že  dnešní „novinári“ nevedia a neunúvajú sa anilen preložiť názov z nemeckého Geiss-ens na slovenské Geiss-ovci. A tak dnešná mediálna „hromádka koží otrockýchna čele so spiacou ministerkoustvorila multi-kulti paškvil „GEISS-EN-OVCI“ – zrejme podľa svojho fejkového vzoruMiazgenovci“? Je depresívne, keď dokonca čitatelia bulváru redakciu už pred 9 mesiacmi upozorňovali na nesprávnosť názvu rodiny! Márne … Jediné funkčné médium, ktoré tupo neprebralo a nevnucuje nám zmrzačené rodinné meno je NEmainstreamový ročný portál Štandard, ktorý opäť už 11. mája potvrdil, že kriticky číta a preveruje, čo preberá zvonka.

Nemôžeme od takýchto  ***   očakávať, že vedia aspoň základy matematiky. Dokonca percentá? To, čo už v januári vykrikovala vicepremiérka Remišová, potvrdil aj aktuálny graf Denníka N: politické straničky, ktoré v parlamentných voľbách 2020 ešte ani neexistovali a nemajú v parlamente legitímne zastúpenie, dostávajú v top politických diskusiách násobne viac priestoru ako tie riadne zvolené:

Je hneď zjavné, že napr. strany SMER+Hlas, ktoré ešte spolu vo voľbách získali 38 mandátov, dostávajú 2x väčší priestor ako víťazné OĽANO s 53 mandátmi. Je toto „vyvážené spravodajstvo“? Presne to už dnes ukladá zákon nielen verejnoprávnym médiám, ale i súkromným. Správneho predsedu strany táto neobjektívnosť mala naštvať už skôr- Igor Matovič sa zobudil až teraz a žiada dodržiavať zastúpenie politických strán úmerne ich volebným výsledkom.  Platí argument, že strana získala váhu a mandáty podľa počtu svojich voličov a tí majú právo transparentne poznať jej povolebné postoje, činnosť a kontrolovať ju. Človek by čakal, že stačí zdravý rozum. Čo robí krkolomne kreovaná „nezávislá“ Rada pre vysielanie a retransmisiu, ktorá má na vyváženosť spravodajstva dohliadať? Kto v nej sedí? čí chlieb je?

Blížiace sa voľby opäť rozhodnú médiá. Dobre si preverte, ktorým uveríte. Sitom ich elementárnej spôsobilosti seriózne informovať môžu byť ich májové články o Geissovcoch. Alebo Geissenovcoch 😉

Súvisiace články:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 69847x
Priemerná čítanosť článkov: 3492x

Autor blogu

Kategórie