Založ si blog

Matovič a Zbor klamárov. (a. a.)


Opozícia šokujúco otočila a podporí odvolanie Matoviča. Chce návrat SAS a väčšinovej vlády? Prečo pochovala predčasné voľby? O čo hrá T. Taraba?

V piatok zmeska 21 poslancov zo strany SAS vrátane prebehlíkov z Kiskovych potopených Za ľudí odovzdala návrh na odvolanie vicepremiéra Igora Matoviča z postu ministra financií. Svoje podpisy pridali i odpadlíci Miroslav Kollár a Valášek, ktorí v parlamente nelegitímne zastupujú mimoparlamentné strany Progresívne Slovensko a Spolu. Zvyšných 9 podpisov doplnila nová nevesta Pellegrini s družinou, ktorí tiež ušli z materského SMERu a nelegitímne reprezentujú neparlamentnú stranu HLAS.

Foto: I. Majerský, Pravda

Defilé progresívnych žalobcov, ktorých Matovič na vlastnom chrbte doniesol do politiky či vlády je šťavnaté: od Naďovho podržtašku Juraja Krúpu (exOĽANO), cez jeho obľúbenú ministerku spravodlivosti „malú veľkú ženuKolíkovú po nokového parťáka Richarda Sulíka, ktorému za 6% vo voľbách (tj 13 poslancov z 95-člennej koalície) daroval 3 ministerstvá a 1 vicepremiérske kreslo.

Matovič nás straší nadchádzajúcim vládnutím progresívnej trojky Hlas+SAS+PS – generálku s podpismi zvládli výborne. Na odvolanie potrebujú 76 hlasov, teda ešte 42. A tu začína politický suterén:

6. septembra na tlačovke predseda najsilnejšieho opozičného klubu SMER liberálom odkázal, že Matovič je síce blázon, ktorý si zaslúži okamžité odvolanie z funkcie ministra, avšak nebude skákať tak, ako Sulík píska. Nie sme malé deti, aby sme riešili osobné spory medzi dvoma ministrami. To čo nás má ten Sulík za úplných idiotov, keď si myslí, že my mu odvoláme Matoviča a on sa vráti naspäť do vlády?“ rozvášnil sa R. Fico. Ak by Sulík podporil ústavný zákon o predčasných voľbách, dohodol sa na ich dátume, tak by Smer odvolanie Matoviča podporil. Včera v televízii už bolo podľa podpredsedu R. Takáča všetko naopak: „Aj keby sa hlasovalo 31. decembra večer o jedenástej, poslanci Smeru prídu a budú hlasovať za odvolanie I. Matoviča,“ zvestoval v TA3 (V politike). Dnes SMER oficiálne potvrdil, že dodá svojich 27 hlasov za pád Matoviča. A Ty, milý občan, hľadaj rozdiel:

Na tlačovke 14.9. predseda HLASu prehlásil, že sa podpíše pod návrh SaS na odvolanie Matoviča s podmienkou, že SaS sa nevráti naspäť do vlády a podporí zmenu ústavy, ktorá umožní vypísanie predčasných volieb. Ale o týždeň už Pellegriniho tanečnice otočili: v piatok podpísali návrh na odvolávanie, hrdo zaň zahlasujú a v nedeľnej diskusii sa podpredseda E. Tomáš ešte dotknuto bránil, že nebolo žiadne rokovanie, nie je ani dohoda s SAS o predčaskách – teda 11 hlasov dajú liberálom z čistej lásky – k nim:

Igor Matovič totiž pred týždňom na facebooku vyhlásil, že ak ho poslanci odvolajú, bude súhlasiť s návratom SaS do koalície: Po mojom odvolaní SaS dostane ponuku sa do koalície vrátiť, napísal.  Takže toto je zjavným cieľom najnovšej „opozičnej“ spolupráce SAS+Hlas+SMERu? návrat SAS do komatickej 4-koalície, obnovu väčšinovej vlády a definitívne pochovanie predčasných volieb?

Na ich pohrebe sa podľa dnešných slov podpredsedu Beluského zúčastní aj všetkých 7 poslancov ĽSNS a rovnako ich 5 odštiepencov, t.č. v neparlamentnej strane Republika, čo je spolu už magických 73 hlasov pre SAS.

Matoviča podržia jeho exposlanci Štefan Kuffa, Čepček i Mičovský. Tomáš Taraba v piatok pre TV Markíza povedal, že trvá na tom, aby SaS dala hlasy za predčasné voľby. „Ja nebudem hlasovať za to, aby sa Sulík vrátil do vlády. To je jasný postoj, ktorý som povedal v lete, a ten nezmením. (A potom zmenil názor a v nedeľu stiahol svoju kandidatúru na podpredsedu NRSR …)

Posledné 3 chýbajúce hlasy na odvolanie tak už môžu dodať len váhajúca Katarína Hatráková (exOĽANO, KÚ), Filip Kuffa alebo dezorientovaná a bezprízorná Slavěna Vorobelová. Alebo sa môže niekto pomýliť …

V stredu o 14,00 sa do hry zapojí aj chrípôčka, ktorej stačí zložiť jedného poslanca a všetky výpočty padnú. Pre investora Mikuláša Dzurindu nebol problém získať 3 hlasy od úhlavného nepriateľa – ponúkne dnes know-how správnej strane?

Zdroje:

foto 9.12.2020 https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/587069-poslanci-sas-kolikovu-podrzia-su-spokojni-s-jej-vysvetlenim/

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 69610x
Priemerná čítanosť článkov: 3481x

Autor blogu

Kategórie