Založ si blog

Miazgenovci, Matovičov diskusný zákon a sito na médiá.

Slovensku zmietanému dozvukmi kovidu a predzvesťou európskej vojny naordinoval vicepremiér SR Richard Sulík týždňovú kúru šokom: na týždeň k nám pozval nemeckú milionársku rodinku exhibicionistov.  Robert Geiss a Carmen Geiss sú manželmi – už vyše 27 rokov o tom verejne a jednoznačne svedčí aj ich konzervatívne spoločné priezvisko GEISS.

(Je to zvlášť pozoruhodné v porovnaní s iným známym údajne manželským párom, ktorý tvoria katolícki profesionáli  Milan Majerský (t.č. predseda KDH) a Miriam Lexmann (t.č. poslankyňa za KDH v EP, rodená Lexmannová). Tieto slovenské celebrity naopak progresívne bojujú za rodovú rovnosť jednak odmietnutím spoločného rodinného mena, druhak i feministickým odmietnutím slovenskej špeciality – prechýlenia priezviska manželky/dcéry do ženskej formy – t.j. Lexmannová/Majerská – a uprednostnením obojpohlavného tvaru.)

Robert s Carmen majú (po desiatich potratoch) 2 dcéry, takže 27 rokov tvoria skutočne tradičnú rodinu, ktorá podľa pravidiel ich materinskej nemčiny sa nazýva die GEISSENS. Nemecká televízia preto už roky vysiela o rodine seriál s jej menom „Die Geissens – Eine schrecklich glamouröse Familie.

Aj na Slovensku máme populárne hviezdne mediálne rodiny: hlavou z Maďarska adoptovanej animovanej TV rodinky je cestovateľ Gejza Miazga, v pôvodnom rozhlasovom seriáli roky kraľoval Bielik, vo filmovom spracovaní aj sága včelára Pichandu. V časoch, keď aj jazykové zákony platili, sme bez zaváhania všetci vedeli, že maďarská rodina otca Mézgu (Miazgu) sú po slovensky MIAZGOVCI, čakali sme, Čo nového majú BIELIKOVCI a PICHANDOVCI.

Médiá bývali baštou spisovného jazyka. V dnešných liberálnych časoch nie sú dôležité vedomosti, stačí titul – a ani ten nemusí byť pravý a legitímne získaný.  Niet divu, že  dnešní „novinári“ nevedia a neunúvajú sa anilen preložiť názov z nemeckého Geiss-ens na slovenské Geiss-ovci. A tak dnešná mediálna „hromádka koží otrockýchna čele so spiacou ministerkoustvorila multi-kulti paškvil „GEISS-EN-OVCI“ – zrejme podľa svojho fejkového vzoruMiazgenovci“? Je depresívne, keď dokonca čitatelia bulváru redakciu už pred 9 mesiacmi upozorňovali na nesprávnosť názvu rodiny! Márne … Jediné funkčné médium, ktoré tupo neprebralo a nevnucuje nám zmrzačené rodinné meno je NEmainstreamový ročný portál Štandard, ktorý opäť už 11. mája potvrdil, že kriticky číta a preveruje, čo preberá zvonka.

Nemôžeme od takýchto  ***   očakávať, že vedia aspoň základy matematiky. Dokonca percentá? To, čo už v januári vykrikovala vicepremiérka Remišová, potvrdil aj aktuálny graf Denníka N: politické straničky, ktoré v parlamentných voľbách 2020 ešte ani neexistovali a nemajú v parlamente legitímne zastúpenie, dostávajú v top politických diskusiách násobne viac priestoru ako tie riadne zvolené:

Je hneď zjavné, že napr. strany SMER+Hlas, ktoré ešte spolu vo voľbách získali 38 mandátov, dostávajú 2x väčší priestor ako víťazné OĽANO s 53 mandátmi. Je toto „vyvážené spravodajstvo“? Presne to už dnes ukladá zákon nielen verejnoprávnym médiám, ale i súkromným. Správneho predsedu strany táto neobjektívnosť mala naštvať už skôr- Igor Matovič sa zobudil až teraz a žiada dodržiavať zastúpenie politických strán úmerne ich volebným výsledkom.  Platí argument, že strana získala váhu a mandáty podľa počtu svojich voličov a tí majú právo transparentne poznať jej povolebné postoje, činnosť a kontrolovať ju. Človek by čakal, že stačí zdravý rozum. Čo robí krkolomne kreovaná „nezávislá“ Rada pre vysielanie a retransmisiu, ktorá má na vyváženosť spravodajstva dohliadať? Kto v nej sedí? čí chlieb je?

Blížiace sa voľby opäť rozhodnú médiá. Dobre si preverte, ktorým uveríte. Sitom ich elementárnej spôsobilosti seriózne informovať môžu byť ich májové články o Geissovcoch. Alebo Geissenovcoch 😉

Súvisiace články:

Harabinovci idú vlastenecky voliť Pellegriniho. Proti progresívnemu Naďovmu agentovi Korčokovi.

26.03.2024

jeho 264 579 voličov rozhodne o prezidentovi v 2. kole už o týždeň. "Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru." Je to zhrnutím celej jeho prezidentskej kampane, ktorej pilierom bolo: "zo SLOVENSKA ani náboj, ani cent, ani VOJAK na Ukrajinu!"

Konečne: 1.12. proti WHO a „pandemickej zmluve“! s klokanmi

30.11.2023

Kým bývalý mainstream nás účelovo zadúša bojmi Š. Kuffu s ministerkou a ministra Šutaj Eštóka v parlamente, vymodlená nová vládna garnitúra zaryto mlčí, mainstream.2023 a občianstvo naopak vrie adrenalínom a surmuje k petíciám i protestom – do nadchádzajúcej bitky proti celosvetovej totalite skompromitovaného WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) stelesneného [...]

Vymenuje Agentka Čaputová vládu ZAS V SOBOTU 21. ako Matovičovu v r. 2020?

20.10.2023

rezidentka si išla nohy dolámať, aby v paláci vymenovala vládu Igora Matoviča &Co. hneď na druhý deň - dokonca V SOBOTU 21. marca! Nekompletnú- bez MZV! a s nekompetentnými plagiátormi!

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Vanda Rybanská

"Spoznajte Pravdu a Pravda vás oslobodí" ;) alebo verzia pre veriacich: "Tell the Truth & shame the devil" Nekandidujem do NRSR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 69482x
Priemerná čítanosť článkov: 3474x

Autor blogu

Kategórie